Skip to content

Co zasieję, to zjem

co zasieję to zjemJednym z przejawów ekologicznego trybu życia jest dbałość o odpowiednią dietę uwzględniającą minimalizacje spożycia chemii i konserwantów. Własny ogródek to bardzo pożyteczna przestrzeń, z której to możemy czerpać wiele warzyw, owoców, ziół. Co więcej na niewielkiej przestrzeni możemy zasiać całe mnóstwo płodów rolnych. Samodzielnie uprawiając ogródek mamy pewność co zjadamy, czy jest to zdrowe i smaczne. Niestety nie w każdym miejscu własny ogródek daje ekologiczne uprawy, niemniej mamy tego świadomość, zupełnie inaczej jak bywa to w przypadku zakupów pseudo ekologicznych produktów spożywczych na rynku. Aby doczekać się kapusty, kalafiora, czy ogórka nie trzeba kupować rozsady ani sadzonek, wystarczy zainwestować w nasiona. Co więcej można też postarać się o nasionka własne. Własne uprawianie warzyw i owoców to także satysfakcja, jak również kwestia ekologii środowiska. Na potrzeby swoje i swojej rodziny wystarczy sto metrów kwadratowych ziemi, by zapewnić sobie stałą dostawę warzyw w sezonie.

Published inEkologiaEkologiczne pomysłyEkologiczne uprawy

Be First to Comment

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *